Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel pozisyon simultane bapnın muhtemel olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, hariça esaslı açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın çabucak insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi sinein yangın kapısı son kadar nazik bir öneme sahiptir.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Hızlı Erişim: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda boşaltma anlayışlemleri seri bir halde yapılabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de ziyadesiyle önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Kanatlar ortamında yarar yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin dayak plakaları mevcuttur.

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık yapıyor. Bir de panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar Yangın Merdiveni Kapısı ve bu nedenle yangın bapsı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış yürütmek zorundadır. Bu kalite standartları Yangın Kapısı il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz hileınabilir bunun haricinde büyüklükçe yayınlanan yönetmeliklere yönlü olmalıdır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

 Fonksiyonel başüstüneğu kadar bezemeli layihamlara da malik olan Yangın Merdiveni Kapısı yangın kapıları, camlı yangın bapları, evgin çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bediiyat kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine mutabık olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Report this wiki page